EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

TRADUCERI ACTE AUTO

Conform noilor proceduri stabilite pentru taxa de poluare auto (vechea taxa de prima inmatriculare), pentru prima inmatriculare a unui automobil in Romania va sunt necesare urmatoarele acte auto:

  •  certificatul de inmatriculare
  •  certificatul de proprietate (Italia)
  •  contractul de vanzare-cumparare sau factura automobilului
  •  alte acte, in cazuri exceptionale

In cazul in care doriti sa inmatriculati un autotorism second hand achizitionat dintr-o tara membra UE, aveti nevoie de traducerea unuia sau a mai multor documente din care trebuie sa reiasa:

  •  data la care s-a inmatriculat prima oara autovehiculul
  •  faptul ca dumnevoastra sunteti cel care detine masina acum, deci ca sunteti noul proprietar
  •  un document din care trebuie sa reiasa nivelul emisiilor de carbon specific automobilului pe care doriti sa il inmatriculati

Pentru a inmatricula vehiculul in Romania trebuie sa mergeti la doua institutii importante si anume la RAR (Registru Auto Roman) si ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala).

Daca la RAR nu se cer traducerile actelor originale ale masinii, la ANAF este obligatoriu sa prezentati traducerile autorizate ale actelor auto. Traducerile autorizate se cer de regula in functie de tara de unde a fost achizitionat autovehiculul.

Daca va aflati in situatia in care contractul sau factura a fost redactat in tara unde s-a achizitionat vehiculul in format bilingv, la ANAF se cere sa se prezinte contractul/factura redactat doar in limba romana si sa detina stampila traducatorului autorizat.

In regim normal, preturile traducerilor actelor auto difera in functie de tara de provenienta.

In regim de urgenta, traducerile pentru actele auto din Germania, Austria, Italia, Spania, Franta, Belgia, Regatul Unit sau Irlanda pot fi predate si in mai putin de o ora, in functie de volumul de comenzi procesate in acel moment.

NOU! Ofertă pentru clientii fideli

In cazul clientilor fideli care traduc constant acte auto la biroul nostru, oferim posibilitatea transmiterii actelor scanate prin email si achitarea acestora in momentul ridicarii. Trimise din timp, cu cateva ore inainte de momentul ridicarii, se evita taxele de urgenta. Confruntarea exemplarelor scanate si transmise prin e-mail cu originalul se face in momentul efectuarii platii, la sediul nostru din:

Radauti (Str. Volovatului 9): euroact_emilia@yahoo.com, mobil (004) 0760 036 599, tel/fax (004) 0230 560992

Conditia este ca scanarile actelor auto trebuie sa fie netrunchiate si clare (rezolutie minima 150dpi).

* Pentru posesorii de iPhone, din App Store se poate descarca aplicatia Genius Scan (sau o aplicatie similara pentru Android).

Descarcare modele contracte de vanzare-cumparare (in limba germana):

Descarcare modele contracte de vanzare-cumparare (in limba italiana):

Descarcare modele contracte de vanzare-cumparare (in limba engleză):