EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

ROVIGNETA

Taxa de drum obligatorie, numita si rovigneta, va confera dreptul de a putea circula cu autovehiculele pe retele de drumuri nationale, incluzand drumurile nationale principale, drumurile nationale secundare, drumurile nationale europene, drumurile expres si autostrazile.

Rovinieta, sau taxa de drum pentru drumurile publice, este obligatorii pentru toți șoferii care utilizează infrastructura rutieră din România, cu excepția motocicletelor. Aceasta contribuie la finanțarea întreținerii și modernizării drumurilor, asigurând condiții optime de circulație și siguranță rutieră. Plata rovinietei este obligatorie, iar lipsa acesteia poate atrage amenzi destul de mari. Prin achitarea acestei taxe, utilizatorii drumurilor sprijină dezvoltarea unei rețele rutiere eficiente și durabile, benefică atât pentru traficul local, cât și pentru cel internațional. Astfel, rovinieta joacă un rol esențial în îmbunătățirea calității drumurilor și în fluidizarea traficului.

Pentru a verifica valabilitatea rovignetei nu trebuie decat sa accesati linkul www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta unde veti introduce numarul de inmatriculare al masinii si seria de sasiu.

Va stam la dispozitie pentru emiterea rovignetei la biroul nostru din Radauti, str. Volovatului nr. 9.