EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

ROVIGNETA

Taxa de drum obligatorie, numita si rovigneta, va confera dreptul de a putea circula cu autovehiculele pe retele de drumuri nationale, incluzand drumurile nationale principale, drumurile nationale secundare, drumurile nationale europene, drumurile expres si autostrazile.

Indiferent daca sunteti persoana fizica sau juridica si aveti autovehicule inmatriculate in tara noastra sau in alte state este obligatoriu sa detineti rovigneta. In cazul in care nu detineti un astfel de document/inregistrare in format electronic, puteti fi depistati cu ajutorul camerelor de luat vederi amplasate de catre CNADNR sau puteti fi controlati de catre personalul autorizat amplasat in puncte mobile.

Lipsa rovignetei aduce cu sine amenzi ce pot ajunge chiar la 4500 de lei. Exista o exceptie pentru persoanele cu handicap ce conduc autotorisme adaptate handicapului: acestea fac exceptie de la plata rovignetei.

Taxa de utilizare a rovignetei se percepe in functie de numarul de zile in care utilizati reteaua de drumuri nationale, de masa totala autorizata dar si de clasa de poluare sau numarul de noxe.

Pentru a verifica valabilitatea rovignetei nu trebuie decat sa accesati linkul www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta unde veti introduce numarul de inmatriculare al masinii si seria de sasiu.

Va stam la dispozitie pentru emiterea rovignetei la biroul nostru din Radauti, str. Volovatului nr. 9.