EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

ASIGURARI AUTO RCA

O asigurare RCA este un document prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale, decesul sau vatamarile corporale suferite in timpul unui astfel de incident.

In baza propriei polite de asigurare RCA, persoana vinovata de producerea accidentului nu poate sa beneficieze de despagubiri pentru vehiculul sau. Drept urmare, asigurarea RCA este destul de importanta dar in acelasi timp obligatorie pentru toti proprietarii de vehicule, fie persoane fizice sau juridice.

Scopul pentru care s-a infiintat acest tip de document este de a-l asigura pe cel pagubit ca va primi despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala pe care cel care a produs paguba o detine.
In cazul in care achizitionati un vehicul nou, asigurarea RCA se poate incheia direct la vanzator si acest lucru este chiar recomandat. Se realizeaza cu reprezentantul asiguratorului autorizat iar asigurarea intra in vigoare in acelasi timp cu intrarea in vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a inmatricularii vehiculului.

Un contract de asigurare RCA se poate incheia cu oricare din societatile de asigurare autorizate in acest sens iar la incheierea contractului va sunt eliberate si polita de asigurare obligatorie de raspunderea civila impreuna cu vigneta si documentul international de asigurare.

In cazul in care circulati fara RCA valabil, trebuie sa stiti ca savarsiti o contraventie si puteti primi amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 RON, dar va puteti alege si cu retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare/inregistrare. In aceasta situatie vi se va aduce la cunostinta calitatea de neasigurat iar daca intr-un anumit interval de timp nu faceti dovada incheierii asigurarii RCA este posibil ca inmatricularea vehiculului pe care il detineti sa fie suspendata din oficiu.

Daca se intampla sa provocati un accident si nu detineti asigurare RCA in Radauti , persoana care sufera pagube trebuie sa fie indreptatita de catre dumneavoastra oferindu-i despagubiri. Dupa cum bine stiti, pagubele pot ajunge la sume destul de mari asa incat va recomandam sa incheiati asigurarea RCA pentru a evita asumarea unor riscuri enorme.