EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

ASIGURARI AUTO RCA

Asigurari RCA Radauti

O asigurare RCA este un document prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale, decesul sau vatamarile corporale suferite in timpul unui astfel de incident.

In baza propriei polite de asigurare RCA Radauti, persoana vinovata de producerea accidentului nu poate sa beneficieze de despagubiri pentru vehiculul sau. Pentru acest lucru trebuie incheiata o polita Casco separat.

Asigurari auto Radauti

In cazul in care circulati fara RCA Radauti valabil, trebuie sa stiti ca savarsiti o contraventie si puteti primi amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 RON, dar va puteti alege si cu retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare/inregistrare.

Daca se intampla sa provocati un accident si nu detineti asigurare RCA in Radauti, persoana care sufera pagube trebuie sa fie despagubita de catre dumneavoastra.

Ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de cele mai mici preturi la aceasta asigurare auto?

 • Sa aveti cat mai putine incidente, amenzi, accidente. Sistemul se numeste „Bonus malus” si avantajeaza soferii fara evenimente rutiere cu asigurari auto RCA mai ieftine.
 • Varsta cantareste si ea in costul final. Tinerii vor plati intotdeauna mai mult, pentru ca se considera ca fiind inca neexperimentati in acest domeniu, sunt supusi mai des accidentelor rutiere.
 • In calitate de broker de asigurare, va putem pune la dispozitie lista comparativa de preturi pentru a putea alege dintre ofertele asiguratorilor* (* nu recomandam ofertele Omniasig, vezi mai jos detalii)

Lista acte auto Radauti (persoane fizice / persoane juridice)

 • Date identificare proprietarul auto;
 • Date identificare utilizator auto;
 • Numarul de telefon de contact;
 • Copie permis de conducere, copie carte de identitate, copie certificat de inmatriculare;
 • Altele (dupa caz)

De ce lucruri trebuie sa tinem cont cand de facem asigurare CASCO?

 • Seriozitatea si increderea oferita – este important sa stii ce cumperi si de la cine cumperi, astfel incat, in cazul unei daune, sa nu ai parte si de alte surprize neplacute (vezi mai jos cazul Omniasig).
 • Acoperirile (Riscurile asigurate) – este recomandat sa discuti cat mai direct despre lucrurile pe care le consideri importante a fi incluse intr-o astfel de asigurare CASCO, astfel incat sa iti deserveasca nevoile.
 • Rezolvarea daunelor – Pentru a fi sigur ca ai alaturi un provider serios pe care sa te poti baza in cazul producerii unui eveniment neplacut, ar trebui sa te asiguri,  inca dinaintea semnarii documentelor, de existenta unui astfel de serviciu si daca se poate sa obtii aceste informatii si in scris, nu doar telefonic.
 • Fransiza – este partea dintr-o eventuala dauna pe care ar trebui sa o suportati d-voastra, in calitate de asigurat. Alegerea unei variante de CASCO cu fransiza va aduce, cel mai probabil, si o diminuare a costurilor.
 • Reintregirea si capacitatea de asigurare a sumei – polita de asigurare CASCO ar trebui sa includa sau sa permita si reintregirea sumei asigurate.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de asigurari auto atat din Radauti indiferent de tipul autoturismului, intra in contact cu noi pe mail sau telefon pentru mai multe informatii.

* Din august 2021 nu mai emitem polite Omniasig. Unul din clientii nostri, cu polita Casco incheiata in aprilie 2021 si care beneficia de asistenta rutiera, a fost abandonat in drum noaptea la orele 22:00 in luna august 2021 de firma Omniasig (care nu si-a gasit in sistem propria polita Casco emisa). Am anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru luarea masurilor legale; firma Omniasig nu a raspuns la pretentiile de despagubire ale clientului nici pana in prezent.