EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

Ce presupune serviciul de Apostille Haga din Radauti?

Dupa cum bine stim, Apostilla este o procedura de legalizare prin care se recunoaste autenticitatea unui document, in toate statele care au semnat Conventia de la Haga. Aceasta a avut loc in anul 1961.

In prezent, apostilarea se face pentru o gama variata de documente. Cele mai importante documente care se apostileaza, sunt actele de stare civila, cazierele, diplomele de studiu, documentele care atesta pregatirea profesionala intr-un anumit domeniu, unele acte medicale, documente ce atesta domiciliul.

Exista anumite situatii in care nu se apostileaza documentele. In cazul statelor in care nu este valabila Conventia de la Haga si unde apostila nu este recunoscuta, se aplica viza Ministerului de Externe al tarii emitente.

Apostille Haga din Radauti este un serviciu care se poate solicita atat de catre titularul documentelor cat si de rudele acestuia, in functie de tipul de document.

Apostila se realizeaza doar pe documente originale, pe copii putandu-se aplica doar daca, in prealabil, au fost legalizate de un notar public. Dupa ce a fost aplicata aceasta stampila, actele vor fi recunoscute international.

Incepand cu anul 2010, pe copii legalizate si pe traduceri, Apostille Haga poate fi aplicata de Camera notarilor, conform legislatiei aflate in vigoare. Stampila se aplica si in cazurile traducerilor legalizate.

Avand in vedere faptul ca apostilla ofera recunoastere internationala, documentele pe care a fost aplicata trebuie traduse in limba statului in care urmeaza sa le folositi.

Cateva dintre tarile unde este valabila Conventia sunt Germania, Franta, Italia, Spania, Bulgaria, Turcia, Grecia, Norvegia. Statele Unite ale Americii sunt si ele incluse in aceasta categorie.

Procedeul de apostilare dureaza intre o zi si cateva zile si se poate finaliza dupa completarea unei cereri tip in cadrul unei firme specializate si autorizate.

Apostille Haga din Radauti, prin biroul Euroact, ofera servicii complete, intr-un timp optim.

Dupa ce se verifica documentele, care trebuie sa fie doar originale sau copii legalizate, se aplica apostila.

Concluzionand, aceasta procedura este foarte importanta in cazul in care mergeti intr-o tara straina, deoarece se ofera recunoasterea documentelor emise de o institutie din Romania.

Apostila este o procedura foarte importanta prin care se evita utilizarea actelor false.

In cazul cetatenilor din Republica Moldova nu se aplica apostila pe teritoriul Romaniei, la fel si in cazul documentelor care nu au fost stampilate de institutiile emitente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *