EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

Ce acte sunt traduse la un birou de traduceri legalizate din Radauti?

In cadrul oricarui birou de traduceri sunt traduse documente de mare importanta, din diferite domenii, precum cele tehnice, juridice, medicale, insa se realizeaza si traduceri pe subiecte generale.

Traducerile tehnice cuprind toate documentele referitoare la lucrari tehnice, subiecte unde este evidentiata aplicarea practica a tuturor informatiilor din domeniul tehnologic.

Practic, se traduc urmatoarele documente tehnice: manuale de instructiuni, cataloage cu produse, studii de fezabilitate.

Traducerile juridice sunt realizate doar de catre traducatorii specializati, familiarizati cu diferiti termeni juridici. Printre serviciile oferite de biroul de traduceri legalizate din Radauti se numara traducerea contractelor comerciale, hotararilor judecatoresti, actelor notariale, actelor constitutive, actelor funciare.

In cazul traducerilor medicale, exista foarte multe notiuni de specialitate, de aceea, uneori traducatorii apeleaza si la personal din domeniul medical, pentru a oferi traduceri exacte. Din domeniul medical se pot traduce scrisori medicale, adeverinte medicale, analize medicale, bilete de externare. Foarte importanta este explicarea acronimelor utilizate în actele medicale întrucât, în funcție de specializarea medicală, sensul acestora poate să difere.

Traducerile au devenit un domeniu foarte solicitat, de aceea, orice birou de traduceri isi dezvolta in permanenta serviciile, pentru a se putea conforma cerintelor clientilor. Traducerile generale cuprind CV-uri, diplome, diferite acte de studii, dosare de emigrare. Unii clienti pot sa solicite si traducerea paginilor web.

Rolul unui birou de traduceri nu se rezuma doar la traducerea propriu-zisa a unor texte, ci si la unele servicii asociate, precum legalizarea notariala, tehnoredactarea actelor, apostilare, supralegalizare, colationare, precum si expedierea traducerilor la adresa specificata, prin intermediul curierului.

Majoritatea activitatilor economice isi desfasoara activitatea si la nivel international. De aceea, documentele oficiale trebuie sa fie traduse, pentru a exista o buna comunicare. Se traduc rapoarte de expertiza, conturi de profit, corespondenta de afaceri, rapoarte economice, planuri de afaceri, dosare referitoare la creditele bancare, declaratii de achitare a impozitului.

Actele cele mai des traduse la biroul de traduceri legalizate din Radauti sunt certificatele de nastere si de casatorie, caziere, polite de asigurare si contracte.

Concluzionand, se traduc foarte multe categorii de documente, ceea ce inseamna ca nu veti intampina dificultati in acest demers. In prezent se traduc si documente din limbi mai putin cunoscute, nu doar din franceza si engleza, asadar orice tip de traducere va fi realizata cu succes, fiind corecte si pastrandu-si sensul initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *