EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

Care este diferenta dintre traducerile legalizate traducerile autorizate efectuate in Radauti?

Traducerile autorizate sunt solicitate de multe institutii din Romania. Acestea sunt realizate de catre un traducator care detine dreptul de exercitare a profesiei in domeniul juridic, emis de catre Ministerul Justitiei, in urma unui examen.

Traducerile legalizate, in schimb, poarta stampila unui notar public. Prin semnatura notarului se confirma faptul ca aceasta a fost realizata de catre un traducator autorizat, dupa verificarea specimenului de semnatura aplicat pe traducere.

Sa nu uitam faptul ca se pot legaliza numai traducerile autorizate efectuate de traducatori autorizati pe stiinte juridice. Exista anumite situatii in care procedeul de legalizare este necesar, mai ales cand ne referim la documentele oficiale.

Printre documentele oficiale se numara orice tip de contract, documentele de constituire a societatilor comerciale, certificatele de nastere, certificatele de casatorie, documente de transport, facturi, alte acte notariale.

Traducerile legalizate din Radauti sunt des solicitate atat in cadrul unor institutii de pe raza judetului Suceava cat si din Romania sau din strainatate. In general, acestea se folosesc mai mult in domeniul juridic sau administrativ.

Ne intrebam adesea cand avem nevoie de o traducere legalizata. Cel mai bine este sa spunem traducatorului pentru ce o vom folosi, iar acesta ne va explica daca este necesar acest demers sau nu.

Indiferent de tipul de traducere, se respecta aceeasi regula, adica pastrarea cat mai fidela sensului textului original.

Exista trei etape in procesul de legalizare, acestea fiind: traducerea de catre un traducator autorizat, adaugarea unei incheieri speciale unde sunt prevazute numarul de pagini, semnatura acestuia si bonul fiscal. In ultima etapa se apeleaza la serviciile notariale, pentru a se stampila si semna actele de catre notar.

Traducerile sunt confidentiale, asadar personalul unui birou de traduceri are obligatia de a pastra toate datele private. Dupa cinci ani arhivele sunt distruse folosind distrugatoare profesionale de documente (tip Fellowes Powershred) cu taiere incrucisata care fac imposibila recuperarea datelor stocate pe suport fizic. In felul acesta datele personale ale clientilor sunt in siguranta.

Pentru realizarea traducerilor legalizate din Radauti intr-un mod corespunzator, traducatorii trebuie se informeaza constant pentru a fi la curent cu legile din tara documentului sursa.

Concluzionand, principala diferenta dintre traducerile autorizate si traducerile legalizate este faptul ca cele din urma au stampila si semnatura unui notar public. Avand in vedere ca traducerile legalizate sunt, in general, traduceri juridice sau tehnice, nu exista loc de erori, fiind 100% precise din punct de vedere al continutului. Prin urmare, orice traducere trebuie facuta de catre un traducator autorizat pe stiinte juridice, cu experienta vasta in domeniul stiintelor juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *