EUROACT – TRADUCERI & APOSTILLE

Acte auto Radauti

Importanta traducerii actelor auto din Radauti in societatea contemporana

Odata cu traducerea actelor auto in Radauti ati facut primul pas in ceea ce priveste inmatricularea vehiculului d-voastra

Conform statisticilor, piata auto de masini second s-a dezvoltat foarte mult in ultimul deceniu. In prezent, tot mai multi romani devin detinatorii unui autoturism second-hand adus din import.

Germania este tara de unde se achizitioneaza cele mai multe masini second-hand. Odata aduse in tara, autovehiculele trebuie sa fie inmatriculate, pentru a putea fi utilizate intr-un mod legal.

Un prim pas il reprezinta traducerea actelor auto. Printre documentele necesare in cadrul procedeului de inmatriculare se numara cartea masinii, unde sunt toate informatiile referitoare la detaliile tehnice ale acesteia, contractul de vanzare-cumparare sau factura.

Dosarul de inmatriculare trebuie sa contina urmatoarele acte traduse: documentul din care reiese ca dumneavoastra sunteti detinatorul actual al automobilului, un document unde este precizata data la care masina a fost inmatriculata pentru prima oara in tara de origine, deoarece astfel se calculeaza taxa de poluare.

Din traducerea actelor auto din Radauti trebuie sa reiasa si nivelul de emisii de carbon al masinii.

Vezi serviciile de traduceri acte auto

De ce sa alegi un birou de traduceri de acte auto din Radauti?

In primul rand, actele auto trebuie sa fie traduse doar de catre un traducator autorizat, pentru a fi acceptat dosarul de inmatriculare. Fiind vorba de documente ce vor fi utilizate in cadrul unei institutii de stat, greselile nu sunt admise. Conform legislatiei aflate in vigoare, sunt acceptate doar traduceri de actele auto autorizate si, doar in cazuri cu totul speciale, legalizate.

Pe langa traducerea propriu-zisa, in cadrul oricarui birou de traduceri vi se ofera informatii referitoare la actele ce necesita traducerea, deoarece nu toate actele masinii sunt necesare in cazul inmatricularii.

Tarile din care romanii isi cumpara cel mai des o masina second-hand sunt Germania, Italia, Italia, Anglia, Spania, Franta, Olanda si Bulgaria.

Contractul de vanzare-cumparare este un document important si este important ca acesta sa contina numarul de identificare a masinii, care este cunoscut si sub numele de serie de sasiu.

In cazul persoanelor cu un program foarte incarcat, documentele auto se pot livra direct la domiciliu, prin intermediul serviciului de curierat. Sau pot fi ridicate direct la punctul de lucru din Iulius Mall, Suceava, chiar daca originalele sunt lasate la sediul din Radauti. Pentru clientii fideli, oferim posibilitatea trimiterii de scanari la adresele publicate pe site-ul nostru, www.euroact.ro, traducerile putand fi ulterior ridicate cu ocazia achitarii, atunci cand va fi confruntat originalul cu traducerea (care este gata pregatita).

Legislatia din Romania se schimba in permanenta. De aceea, rolul unui biroului de traduceri de acte auto din Radauti este acela de a oferi informatii valoroase privind intocmirea dosarului de inmatriculare precum si despre necesitatea traducerilor autorizate si/sau legalizate ale anumitor acte.

Masinile sunt indispensabile pentru omul modern, deoarece permit acestuia sa ajunga in diferite locatii intr-un timp optim. Nu de putine ori ne-au incantat masinile din strainatate, datorita design-ului si detaliilor tehnice, dar mai ales datorita preturilor foarte accesibile tuturor.

Pentru a ne bucura de achizitii, acestea trebuie sa fie inregistrate atat in baza de date a ANAF-ului, cat si la Registrul Auto Roman, cunoscut si sub denumirea de RAR.

Indiferent de faptul ca o masina este noua, sau second-hand, daca actele acesteia sunt in alta limba, acestea trebuie sa fie traduse in limba romana, dovada achizitionarii legale din strainatate fiind esentiala.

In ceea ce priveste pretul traducerilor auto, acesta se stabileste in functie de numarul de pagini traduse, si de complexitatea acestora. Pretul se calculeaza inca de la inceput, fiind precizat clientului si nu sufera modificari fata de estimarea initiala.

Ne dorim servicii realizate intr-un timp optim. Acest principiu este aplicat si in cazul traducerilor, de aceea, acestea sunt realizate, in general, in cateva ore de la primirea documentelor (la urgenta timpul poate fi redus la 15-20 minute), insa timpul se poate prelungi in cazul volumului foarte mare de continut.

Apar situatii in care aveti nevoie urgenta de traduceri, de aceea, exista si modalitatea de a se efectua o traducere a actelor auto din Radauti in  regim de urgenta, platindu-se un tarif suplimentar.

Exista mai multe modalitati de plata, atat in numerar sau cu cardul la sediul biroului din Radauti, cat si prin intermediul conturilor deschise la BT sau la Trezoreria Radauti.

Alte articole pe aceeasi tema:

Traduceri de acte auto

Cele mai ieftine traduceri de acte auto la Mall in Suceava

Tipuri de traduceri de acte auto din Radauti

Dosarul de inmatriculare trebuie sa contina urmatoarele documente: cartea de identitate a masinii, atat in original, cat si copie, fisa de inmatriculare semnata de proprietar, actul de proprietate, adica contractul de vanzare-cumparare sau factura, asigurarea obligatorie, etc.

Toate aceste tipuri de documente trebuie sa fie prezentate firmei de traduceri in original.

Toate informatiile necesare va sunt oferite in momentul in care solicitati o traducere, de catre personalul specializat.

Pe langa traduceri de acte auto din Radauti, in cadrul unei firme de traduceri se realizeaza traduceri dintr-o gama variata de domenii: traduceri notariale, traduceri tehnice, traduceri economice, traduceri medicale, traduceri literar-publicistice, traduceri juridice, traduceri stiintifice sau traduceri ale unor pagini web.

Serviciile de traduceri acte auto!

Rolul traducerilor in societatea noastra

In orice societate, comunicarea este esentiala pentru buna desfasurare a oricarei activitati economice si nu numai. Pe langa metoda  clasica de traducere a diferitelor tipuri de documente, in prezent, firmele de traduceri pun la dispozitie si serviciul de interpretariat, folosit adesea in cadrul conferintelor la care iau parte cetateni de nationalitati diferite, cu ocazia incheierii unor acte notariale cu cetateni straini sau in cazul oficierii de casatorii intre cetateni cu nationalitati diferite.

Principalul obiectiv al firmelor ce se ocupa cu traduceri il reprezinta facilitarea comunicarii intre state. Aflandu-ne intr-o era a globalizarii, in care se doreste o mai buna comunicare interstatala, birourile de traduceri au devenit esentiale.

Pe langa dezvoltarea companiilor multinationale, serviciile de traduceri sunt utilizate foarte mult si de catre persoanele fizice, care au nevoie de traduceri corecte pentru a completa diferite dosare.

Afacerile externe ale tarii se bazeaza exclusiv pe traduceri. Exista evenimente precum acorduri politice, economice, summit-uri globale, la care participa reprezentanti ai mai multor state, fiecare exprimandu-si opinia pe anumite subiecte.

Majoritatea firmelor isi externalizeaza serviciile de traduceri, adica apeleaza la o firma de traduceri specializata, in loc sa angajeze personal, ceea ce este mult mai rentabil din punct de vedere al cheltuielilor.

Traducerile devin importante si in cazul promovarii unor produse si servicii, astfel anumite societati comerciale isi pot dezvolta afacerea si la nivel international, marindu-si astfel profitul.

Avand in vedere faptul ca in prezent majoritatea persoanelor majore au un permis de conducere, achizitionarea unei masini este urmatorul pas. Si cum ofertele de pe piata sunt nelimitate, la fel sunt si posibilitatile de finantare s-au diversificat. Daca in trecut ne limitam la modelele de pe piata din Romania, acum preferam masinile second-hand care ofera o calitate superioara celor indigene. Dupa aducerea acestora in tara, este recomandat sa apelati la firma de traduceri de acte auto din Radauti pentru a putea sa depuneti mai apoi dosarul de inmatriculare si sa va bucurati de calatorii, deoarece masina va fi inmatriculata legal in Romania.

Modalitati de contactare a unui birou de traduceri auto din Radauti

Beneficiind de avantajele oferite de era tehnologiei, au pus la dispozitia potentialilor clienti mai modalitati de a apela la serviciile noastre. Fie ca vorbim de metoda clasica, prin care va puteti deplasa la sediul unui birou de traduceri sau puteti utiliza o firma de curierat, documentele voastra ajung in siguranta. Pentru evaluarea actelor puteti transmite documentele scanate (utilizand un scanner sau smartphonul) si veti primi un raspuns in ce mai scurt timp. Firma de traduceri va respecta cu strictete confidentialitatea. Special pentru comerciantii de acte auto, am pus la dispozitie serviciul de transmitere online, prin mail, a documentelor care, pana la sosirea originalelor, vor fi pregatite si care vor putea fi ridicate de la punctul nostru de lucru din Iulius Mall, vis-a-vis de Serviciul de Inmatriculari Suceava. Adresele de contact sunt cele publicate pe site-ul www.euroact.ro.

O alta metoda este de evaluare se poate face odata cu transmiterea documentelor prin fax, urmand sa primiti raspunsul tot prin fax, telefon sau email.

Concluzionand, traducerea actelor auto este o etapa de nelipsit in procesul de inregistrare a unei masini aduse din import, deoarece acestea trebuie sa fie redactate in limba romana pentru a putea fi valabile in cazul unor institutii publice precum ANAF sau Institutia Prefectului. In cazul in care nu stiti exact actele necesare, traducatorii au experienta in acest domeniu si va vor explica ce acte trebuie traduse si care trebuie sa fie legalizate de catre un notar, pentru a va usura acest demers.

Date de contact Euroact

Punct de lucru Radauti:
Str. Volovatului 9
Email: euroact_emilia@yahoo.com
Mobil: (004) 0760 036 599
Tel/fax: (004) 0230 560992
Program de lucru:
Luni – Vineri: 08:30 – 13:00 ; 14:00-16:00

Punct de lucru Suceava:
Iulius Mall, etaj 1
Email: euroact_teo@yahoo.com
Mobil: (004) 0754 533 176
Program de lucru:
Luni – Vineri: 08:00 – 16:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Block

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.